תרגול יוגה עם התייחסות לצורך הנשי, עם תשומת לב לתחושות הגוף כאן ועכשיו. זיהוי מצב גופנו הנוכחי והתאמת התרגול שיאפשר המשך התנהלות יומיומית חיונית. כאבי הגוף, לעיתים נובעים מעבודה קשה, או מעייפות כללית, ואף מסטרס נפשי המשפיע על הגוף הפיזי. הדבר יכול להתבטא בכאבי גב תחתון או אזור הכתפיים והגב העליון, כאבי ראש, כאב במפרקים והשפעה על המחזור החודשי, שינה לא רגועה, וגם כאבים המתלווים למהלך ההריון...
הגוף הוא המשכן של הנשמה, כך אומרים ביוגה.
גופנו מושפע מהאוכל שאנו אוכלים, מכמות הנוזלים שאנו שותים, מכמות החמצן הנכנס לגוף, ממזג האויר והשפעתו על טמפרטורת הגוף, מצורה וכמות השינה, מפעילות גופנית, מהמצב הנפשי, ומתהליכים ביולוגים טבעיים.
גופנו עובר שינויים מידי יום נשים וגברים, מילדות ועד זקנה.
אך במחקרים עולה כי השינויים רבים יותר אצל נשים מאשר גברים והסיבה לכך היא השינויים ההורמונלים שאותם אנו חוות במהלך כל החודש ובכל חודש לאורך כל שנות חיינו.
תרגול יוגה לנשים במגמת התייחסות נשית תועיל לנו כנשים לשפר את מצבנו הבריאותי ותקנה לנו חוסן גופני ונפשי. התנועה והנשימה המהווים את מהות היוגה, האסאנות בפעולתן הייחודית, הריכוז והשקט האישי המרגיעים את גופנו ופנימיותינו. כל אלה יחד המהווים את תרגול היוגה בפעולתה הפיזית, מסייעים לגוף להרגע, להתחזק ולהתאזן.
אז במה תעזור לנו היוגה כנשים
תרגול עם התייחסות למחזור החודשי: כאשר נלמד לזהות את השפעת המחזור על הגוף והנפש נוכל להתאים את המאמץ האפשרי בתרגול היוגה וכן בהתנהלות היומית.
בנייה נכונה של יציבה, מודעות ועשיית פעולה דרך שרירי הגוף המייצבים ובפרט דרך שרירי רצפת האגן שילמדו אותנו להתנהל נכון עם גופנו ובכך לשמור על כוחנו ואף לשפרו.
נשים בהריון שלומדות את השינויים אותם עובר גופן, מתחזקות ושומרות על מרכז הכובד שמתערער עם גדילת הבטן ההריונית. יכינו את גופן ללידה דרך ריכוז ועבודה משרירי קרקעית האגן.
מחקרים רבים מהווים גושפנקא לחיזוק האישה דרך היוגה ומנסיוני האישי, אין ספק!!!
כשהגוף מרגיש טוב, המחשבה צלולה והפן הרגשי רגוע.
אתן מוזמנות להכנס לדרך מרתקת.